torsdag 28 mars 2013

Liljevalchs vårsalong tackade nej

Ja, så var det. Jag var en av de flera tusen vars tavla fick nobben av Liljevalchs vårsalong. Ca 140 lyckliga fick sina alster antagna. Jag var alltså icke en av dem och därför bestämde jag mig för att låta den gamla bloggen få vakna till liv igen och agera "konstsalong". Skam den som ger sig.
Här har jag målat några välkända personligheter från 1960-talets Kiviks marknad. Målningen är gjord i akryl på duk.

Från vänster: Strippan Miss Dicky. Man sa att hon kunde vissla Marseljäsen med arslet, men jag vet inte om det var sant.

Gummi-mannen Martino. Han  kunde vrida sin långa kropp hur som helst och verkade sakna leder.

Fakiren Mr Swing, kallad djävulen i den röda slängkappan. Han brände och stack sig själv så blodet skvätte. Delar av publiken låg avsvimmade vid många föreställningar.

Strippan Miss Manana dansade de sju slöjornas dans.

Svärdslukerskan Miss Leiane. Hon svalde svärd som vore det praliner.

Vill passa på att tipsa om en mycket intressant bok, skriven av Martin Kristenson. Titeln är Vårt kära strunt, berättelser ur den svenska nöjeshistorien.

7 kommentarer:

 1. Fint! Liljevalchs får skylla sig själva.

  SvaraRadera
 2. Hittade i dag fantastiska dig och din spännande blogg. Diggar! Ska ta en titt på böckerna (din respektive Martins). Och Liljevalchs? Jo, även The Beatles fick nobben av en del proppar.

  SvaraRadera
 3. Håller helt med. Snart blir du rich and famous! Väldigt vackra bilder! Ser fram emot att se fler. Kram

  SvaraRadera
 4. Gunilla svarar:
  TACK för snälla kommentarer.

  SvaraRadera
 5. Glad Midsommar från Örebro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint du målar,såg just ikväll ett program om dig och b.l.a. Sten Broman , Du verkar en mycket smart och intelligent person, jag är också från Halmstad,och jag såg dig strippa på stora torg i Halmstad, det var massor av folk och trängsel,alla ville se vackra Gunilla of Halmstad,jag tror det var laxivalfest,jag var nog 16år då och nu är jag 62. För att återgå till din vackra målning, så blir du nog snart kändis för ditt målande. Många kramar Britt-Mari of Halmstad

   Radera
 6. Svar från Gunilla:
  Tusen tack, snälla Britt Mari, för dina vänliga och uppmuntrande ord.
  Allt väl till dig
  önskar
  Gunilla

  SvaraRadera