tisdag 6 april 2010

Frigörande andning, alkoholsug och mirakel

Jag har upplevt ett mirakel. Det är snart 20 år sedan, men jag glömmer det aldrig. Det hände på Ramsbergsgården i Bergslagen under en kurs i frigörande andning.
Frigörande andning är en alternativ terapi som terapeuterna menar ska användas för att rensa sinnet från gammalt mentalt skräp, trauman och negativa minnen som omedvetet kan påverka våra liv. Metoden går ut på att man andas kraftigt och rytmiskt enligt en viss teknik. Då kan de negativa känslorna lockas fram, för att därefter försvinna för gott. Man kan alltså bli befriad från jobbiga, mentala hinder i tillvaron. Det gäller att inte ge upp när de svåra känslorna kommer upp till ytan, utan man man ska försöka härda ut och andas sig igenom svårigheterna.
Jag var mycket skeptisk till alltihop när jag, för att vara "snäll", följde med en väninna på kursen. Jag trodde inte ett ögonblick på "skitsnacket", som jag kallade det.
Några dagar senare fick jag ta tillbaka vartenda kritiskt ord och erkänna att jag gått igenom en personlig revolution. Mitt alkoholbegär, som plågat mig sedan ungdomen, var mirakulöst försvunnet.
Fråga mig inte hur det gick till, för jag vet inte. Jag vet bara att jag under andningssessionen drabbades av en så våldsam törst att jag var redo att ge upp allt och rusa till närmaste krog eller systembolag.
Det gjorde jag inte. Tack och lov! Ett mirakel hände nämligen. Alkoholsuget försvann efter en stund och har sedan aldrig återvänt.
Jag är oändligt tacksam.

2 kommentarer:

  1. Hittade din blogg här under ett hemskt bakrus. Jag ska ta och prova det där med andningsterapi för att bli av med det där jävla alkoholsuget som plågat mig sedan jag var 13 år gammal, för 27 år sen, och som har förstört så mycket för mig. Jag hör av mig när jag vet resultatet! Det vore väl trevligt att få reda på att du hjälpt nån att bli av med eländet?

    /EE

    SvaraRadera
  2. Hej är det värt ett försök för en som jag nykter alkoholist sedan 2år har provat allt snart träning jobba hårt etc. inget hjälper eller.......

    SvaraRadera