torsdag 8 april 2010

Piraten, Sten Broman och jag

Sten Broman var min mycket käre vän, det har jag skrivit om i tidigare inlägg och också i min självbiografi. I hans sällskap fick jag uppleva mycket och träffa många intressanta människor.
En rolig bekantskap var Stens vän, Fritiof Nilsson "Piraten".
Piraten följde en gång med Sten och mig till Tivoli i Köpenhamn. Där inledde vi dagens nöjen med att äta och dricka gott på restaurant Divan 2. Vi beställde det bästa som huset bjöd, och Fritiof, som var begåvad med en otrolig berättarförmåga, drog den ena rövarhistorien efter den andra. Glädjen stod högt i tak och skratten ekade mellan väggarna. Sten lät som en elak häxa när han kastade huvudet bakåt och lät högljudda, kraxande "hahaha" komma ur strupen.
Efter kaffet ville Sten lämna bordet för att "telefonera" (besöka toaletten). Då fick Fritiof en, i sitt eget tycke, lysande idé. Han ville retas med Sten och frågade om jag ville hjälpa till. Jag var med på noterna.
Fritiof och jag satte oss vid ett annat bord, och när vi såg Sten återvända från sitt "telefonerande", lutade sig Fritiof över mig. Vi låtsades vara helt upptagna av varandra i en öm kyss. Sten såg faktiskt riktigt chockad ut innan han förstod att det hela var ett skämt.
Resten av dagen skojade vi utan att retas med varandra.

2 kommentarer:

 1. Hej Gunilla, jag skulle behöva komma i kontakt med dig men hittar ingen maillänk här, kan du maila mig på carin.brack@glocalnet.net så berättar jag mer.
  MvH
  Carin Bräck

  SvaraRadera
 2. Hej Carin!
  Försökte mejla, men något funkar inte. Min mejladress är: gunilla.ekroth@email.com
  Hoppas du hör av dig igen!
  Hälsning
  Gunilla

  SvaraRadera