tisdag 31 augusti 2010

Åldrandets dilemma enligt Sten Broman

I tidigare inlägg har jag skrivit en del om vännen Sten Broman. Fortsätter gärna med detta eftersom det finns så mycket att berätta.

"Åldrandet är ett förfärligt misstag", sa Sten en kväll när vi satt och njöt på Savoy i Malmö.
"När vi väl når en viss mognad och börjar komma till insikt om saker och ting, då blir vi gamla och dör. Vilket fasansfullt misstag", fortsatte han.
"Hade en sådan vara sålts över disk skulle man genast lämna tillbaka den som varande av sekunda kvalitet. De flesta människor hinner bara begå dumheter i livet, sedan dör de. Förfärligt! Särskilt orättvist är åldrandet mot kvinnorna. Jag blir skakad när jag tänker på hur undersköna ljuvliga kvinnor kan förvandlas till korsetterade häxor på några få år. Hela skapelsen är ett stort misstag", upprepade han.
"Fabrikören menade nog väl, men tyvärr hade han inga begåvade medarbetare. Där skulle jag ha behövt gripa in".

Jag satt förstummad. Sten underhöll mig på liknande sätt kvällen igenom. Han höll en fullkomligt lysande enmansshow. Han talade med hög röst och yviga gester. Han var vital och energisk och mycket elegant. På min fråga om vem fabrikören var, svarade han att det var Gud.
Som sagt, jag var förstummad.

I min självbiografi har jag skrivit en hel del om Stens och min vänskap. I boken finns också många bilder på oss.

3 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig på ett öppenhjärtigt och fint sätt om ditt liv tillsammans med Sten Broman - det ger en bild av Sten som andra biografier inte har kunnat förmedla! Ska försöka få tag i din bok!

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Hälsningar
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Det här är ju fantastiskt! Jag får nog köpa boken.

  SvaraRadera