onsdag 3 februari 2010

Lille Justus himlafärd

Igår for lille Justus till himlen.Det var en sorgens dag och lille Justus matte var förtvivlad. Hon och jag åkte med honom till Djurakuten för att han skulle få sluta sina dagar. Det fanns ingen valsituation. Justus var femton år och hans diabetes blev alltmer svårbehandlad. Det sista halvåret hade han fått insulinsprutor morgon och kväll. Det hade gått bra länge, men nu funkade det inte längre. Han blev emellanåt förvirrad och jamade ångestfyllt. Matte insåg att Justus nu var färdig med sitt jordeliv. Endast lidande fanns att se fram emot om hon inte gjorde honom den sista tjänsten och lät honom få somna in för gott.
På Djurakuten fick vi sitta för oss själva i ett litet rum för att ta farväl. Justus fick en spruta och han somnade fridfullt i sin mattes knä. Mattes och mina tårar rann medan Justus nionde kattliv ebbade ut.
"Nu är lille Justus i katthimlen och leker med alla de andra små änglakatterna."
Det kom matte och jag överens om när vi efter en sista smekning över den mjuka vackra kattpälsen lämnade Djurakuten. Till våren ska Justus aska strös på Rutgerskulle.

1 kommentar:

  1. Jättefint skivet,läste upp det för Gunilla per telefon då hennes dator krånglar.

    Claes

    SvaraRadera